Články

Články > Článok


Prečo dovolenkovať na Slovensku v Terchovej?

Adminnemá hodnotenie0 komentárov

Prečo dovolenkovať na Slovensku v Terchovej?

Prečo dovolenkovať na Slovensku v Terchovej?

Terchová leží na úpätí Malej Fatry a Kysuckej Vrchoviny . Len ťažko nájdete na Slovensku obec s takou hustou sieťou zaujímavých a rôznorodých turistických chodníkov. Čarovné sú Jánošíkove diery so svojimi vodopádmi, tiesňavami, dolinami, výstupy na skalnaté vrcholy Rozsutcov , či iné hrebeňové výstupy. Skutočne veľmi zaujímavý a turistami vyhľadávaný je prechod celého hrebeňa Krivánskej Fatry, kde si môžu vychutnať jedny z najkrajších výhľadov na Slovensku. Môžeme sa však rozhodnúť aj pre bočné nižšie hrebeňovky cez Kraviarske na Baraniarky , alebo hrebeň Sokolia , či prechod cez Boboty , stále s peknými výhľadmi . Určite odporúčame prechod kaňonovitou dolinou Obšívanky, kde z dna doliny stúpa skoro do výšky 80 m druhá najvyššia skalná ihla na Slovensku ,,Veľká Sokolia skala'. Turistický chodník strmo začne stúpať až lapáte dych. Chvíľami v skalných stenách a v strmom svahu ale stále v objatí skál. Návrat z Malých nocľahov Zbojníckym chodníkom s jedinečnými výhľadmi na Veľký Kriváň , Chleb ,Hromové, Steny , Poludňový Grúň ,Stoh , oba Rozsutce a celú Vrátnu dolinu , dolu do Tiesňav a späť na chatu . Výnimočnú atmosféru zažijeme pri Šútovskom vodopáde , ktorí so svojou výškou 38 m je najvyšší v celom pohorí, od vodopádu pokračujeme ďalej po modrej značke k tiež veľmi zaujímavému miestu k Mojžišovým prameňom . Tu spod malej skaly v 1140m.n.m. vyteká niekoľko prameňov , ktoré vodou zásobujú Šútovský vodopád . Pre oddychové prechádzky aj s menšími deťmi je tu niekoľko zaujímavých trás Terchovskou dolinou po okolitých lúkach s výhľadmi na pohoria , doliny, dediny, osady.

Terchová je len 26 km od Žiliny, autom z Bratislavy pricestujete len za 2,5 hodiny. Ak radi cestujete autobusom, máme pre vás dobrú správu, autobusová zastávka v časti Biely potok je rovno pred chatou Terchová.

V okolí sa nachádza takmer 600 kilometrov cyklotrás, zväčša horských. Vyraziť na cyklotúru môžete priamo od chaty Terchová.

V zime vás poteší lyžiarsky vlek, ktorý je hneď vedľa chaty Terchová (len 80 metrov).

PRIDAŤ NOVÝ KOMENTÁR

Ohodnoťte článok alebo pridajte komentár.

Pozn. 5 je najlepšie hodnotenie.
*Komentár