Články

Články > Článok


Skialp pod Chlebom

chata-terchova.skhodnotenie 51 komentár

Skialp pod Chlebom

Večer v piatok sme sa všetci ,Katka , Oľga , Danka s Mirom a ja stretli u nás na chate v Terchovej s odhodlaním absolvovať cez víkend zopár túr na lyžiach. Večer sme posedeli a podebatili o mnohých zážitkoch a skúsenostiach na horských skialpinistických túrach , čo mňa ako úplného nováčika v tomto športe veľmi zaujímalo . Kým sme zaľahli spať , stihli sme si ešte zanôtiť zopár dobrých starých pesničiek a hneď nám bolo veselšie .
Ráno po raňajkách sme sa naložili do auta a vyrazili do Vrátnej . Keďže dobré snehové podmienky boli približne od 1000 m n.m. rozhodli sme sa využiť kabínkovú lanovku , ktorá nás vyviezla do Snilovského sedla. Hore bola hmla a dosť silný vietor , ale to nás vôbec neodradilo a padlo rozhodnutie ,, ide sa na Veľký Kriváň. Sneh bol super , vrchná vrstva približne 15 cm prachová , takže sa šlapalo výborne . Všetci pekne za sebou na dohľad . Na vrchole Kriváňa postávalo niekoľko ďalších skialpinistov . Vietor nás tlačil svojou neutíchajúcou silou a po spoločnom fotografovaní na najvyššom bode Veľkého Kriváňa sa púšťame jeho severným chrbtom pekne na lyžiach dolu . A zrazu ako taký malý zázrak sa nám všetko odhalilo a slnko sa nám pekne zasmialo . ,,Ach to je krása usmievali sme sa všetci . Hmla sa úplne rozplynula , ba aj vietor ustal a my sme si to užívali .
A poďme dolu a zase na Chleb a zjazd. Všetkých nás to veľmi baví ,obdivujeme úžasné scenérie, tešíme sa , s úsmevom zapózujeme aj pred objektívom . Naozaj vydarený deň.
V nedeľu sme si kúpili skipas a lyžovali sme na Oštiepkovej mulde až do úplného vyčerpania . Podmienky boli stále výborné a tak sme s celým víkendom všetci spokojný .
Tak zasa niekedy nabudúce .

Fotogaléria k článku

  • Veru, bol to rozpravkovy vikend !!!



    15.03.2017, 16:23:13

PRIDAŤ NOVÝ KOMENTÁR

Ohodnoťte článok alebo pridajte komentár.

Pozn. 5 je najlepšie hodnotenie.
*Komentár